Sterk deltagelse fra Team Aker Dæhlie i helgens verdenscup i langrenn på Lillehammer

Etter meget sterk innsats på både kvinne- og herresiden under forrige helgs Norges Cup på Gålå, ble flere løpere fra Team Aker Dæhlie tatt ut til å delta under helgens Verdenscup på Lillehammer. Dette har vært en klar målsetting for laget og laget ble godt synlig under helgens renn.

Amund Korsæth debuterte i verdenscupen og var hele veien godt synlig med fremme i feltet blant de etablerte eliteløperne

Fredag 2. desember åpnet verdenscup helgen på Lillehammer med 10km fristil. Team Aker Dæhlie stilte med Astrid Øyre Slind, Mattis Stenshagen, Patrīcija Eiduka fra Latvia og hele det britiske landslaget. Det var ingen tvil om at det var en spent og motivert gjeng som stilte til start etter at flere av løperne har vist svært god formutvikling siden sesongåpningen på Beitostølen.

Astrid Øyre Slind ble kun tatt ut til å gå fredagens fristilrenn etter at hun dessverre måtte stå over åpningen på Beitostølen grunnet sykdom. Under forrige helgs Norgescup på Gålå vant hun fristilrennet, og dette la grunnlag for uttaket. Astrid skulle nok svært gjerne ha deltatt også søndag i hennes spesialgren klassisk, men vi håper hun får muligheten for dette i verdenscup senere denne sesongen. Astrid kom til slutt inn på en sterk 17.plass, og uttalte selv etter fredagens renn at hun manglet litt fart, at formen var middels og at det manglet teknikk. Vi lar oss likevel imponere av en 17. plass i dette selskapet etter noen dager med sykdom.

En annen kvinneløper på teamet som imponerer stort, er Patrīcija Eiduka. Hun har virkelig hevet nivået denne sesongen, og etter at Team GBR og Latvia ble en del av Team Aker Dæhlie, har Patrīcija under veiledning fra Hans Kristian Stadheim og Jostein Vinjerui, hevet sitt nivå ytterligere. Det er ingen tvil om at den fysiske kapasiteten er svært høy, så de siste ukene har det blitt terpet teknikk og blitt lagt fokus på riktig overskudd inn i konkurransehelgene. Patrīcija blir nummer 11 på fredag og er kun 30 sekunder bak seier og 15 sekunder bak pallen.

Mattis Stenshagen og Andrew Musgrave har virkelig imponert i innledningen til sesongen og går inn til topp 10 plasseringen renn etter renn i verdenscupen. Andrew blir nummer 4 og Mattis nummer 8 under fredagens renn. Begge går svært sterke renn og er kun sekunder unna å kjempe om pallen.

Patrīcija Eiduka i “Hot seat” etter målgang under fredagens fristilsrenn på Lillehammer

Søndag 4. desember var det duket for 20km fellesstart for kvinner og menn i klassisk teknikk. Ut over de som stilte fredag, skulle U-23 og andre års seniorløper, Amund Korsæth få sin debut i verdenscupen. Under verdenscup i Norge stiller Norge med utvidet kvote og Norske løpere som ikke er en del av landslaget til daglig, går i sine teamdresser. Det var ingen tvil søndag om at dressene til Team Aker Dæhlie var godt synlige.

Patrīcija Eiduka er eneste kvinne til start fra laget. Det er lenge et stort felt samlet, før løperne til Sverige for alvor setter opp tempoet. Patrīcija blir liggende i gruppe 2 med en rekke sterke løpere, og kommer til slutt inn på en sterk 25. plass. Med fredagens omtalte resultat, plass i semifinalen lørdag under sprinten og dagens sterke resultat, leder nå Patrīcija verdenscupen for U23, og går de neste verdenscuprennene med grønn ledertrøye.

I herrenes løp var det en posisjonskamp som skulle vise seg å være det som var mest krevende. Våre løpere tar hele veien gode valg og plasserer seg godt. Andrew viser seg tidlig frem i løpet da han velger å gå rennet på blanke ski. Dette var en spennende taktikk som kunne blitt avgjørende i et løp der det var en stor fordel med god glid for å komme seg godt frem i siste del av runden som ble brukt. Mattis og Amund kjemper hele veien med i front av feltet, mens sterke løpere faller av bakfra. Amund imponerer stort i sin debut og viser liten respekt blant kjente løpere der det er helt avgjørende å holde posisjonen i feltet. Amund sier selv; “Det var helt rått å gå verdenscup! Jeg tar med meg en sinnsykt kul opplevelse og erfaring å bygge videre på. Det er tett om plassene og det ble skikkelig kriging ute i løypa. Jeg var utrolig heldig å få låne gode ski av teamkompis Mikael. Jeg ser frem til fortsettelsen og håper på ny mulighet i verdenscupen snart”. Amund ender til slutt på en sterk 21. plass, kun 7 sekunder bak Pål Golberg som vinner løpet.

Mattis Stenshagen viser igjen styrke idet han nok en gang kommer inn til topp 10 i verdenscup. Det er kun marginer som avgjør de siste hundre meterne inn mot mål og som gjør at Mattis ikke kjemper om pallplassen. Han tar med seg de sterke prestasjonene i Ruka og på Lillehammer, og føler det er utrolig motiverende å kjempe i toppen helg etter helg. Han føler seg stadig bedre og at kroppen er i god formutvikling, og håper å bli enda litt sterkere de siste hundre meterne i rennene som kommer. Mattis har friplass i verdenscup frem mot jul etter seier i Skandinavisk cup sist sesong, så Mattis får flere muligheter fremover og håper med dette å kvalifisere til Tour de Ski.

Andrew Musgrave blir til slutt nummer 30 i søndagens renn etter en offensiv åpning på blanke ski.

Patrīcija Eiduka leder U23-verdenscuppen og går med grønn ledertrøye

Andrew Musgrave og Mattis Stenshagen var hele tiden godt plassert fremme i feltet under søndagens fellesstart på Lillehammer

Herlig innsats av hele teamet både i løypa og i smørevogna hele helgen - “Ett team som presterer sammen”.

Previous
Previous

Team Aker Dæhlie med flere løpere i Tour de Ski 2022/23

Next
Next

SESONGENS FØRSTE SEIER UNDER SESONGÅPNINGEN PÅ BEITOSTØLEN