En kort oppsummering av årets første konkurranser under nasjonal åpning på Beitostølen

Nå har vi akkurat kommet oss hjem etter nasjonal sesongåpning i langrenn på Beitostølen. Dette ble også en litt annerledes konkurransehelg enn tidligere grunnet det nye fluorforbudet, men vårt serviceteam med Bernhard Rønning, Aslak Berglund (Skiplukkern), Dan Eigil, Viljar Aasan, Kjetil Bjerkerheim, Joachim Augustsson, Ola Jordet og Magnus Bjørk gjør en fantastisk jobb og sørger for at våre allround utøvere, parautøvere og langløpere hadde gode ski gjennom hele helgen. Dette får også Next Gen-laget nyte godt av da de står i samme bod og får smøretips. Foreldrene som smører for Next Gen er også strålende fornøyd med opplegget.

Flere av våre utøvere benyttet uken opp mot årets første konkurranser til å være på samling på Beitostølen. Paralaget har hatt fokus på testing av ski, samt justering og tuning av kjelker og utstyr. I tillegg til det sosiale ved å bo sammen og være en del av et større team.

For allround laget ble det en konkurranse helg under hva man hadde forventet og håpet på fra denne delen av laget. Fredagens resultater er helt ok, derimot noe under forvente på distanserennene lørdag og søndag. Noe av forklaringen ligger nok i at to av utøverne en har høyest forventninger til på distanserennene er/blir syke (Silje og Emma), som gir i hvertfall en forklaring til deres svake resultater på lørdag. Det må ellers nevnes at det er korte avstander opp. Det er 18 sekunder opp til topp 6 for Daniel lørdag, og 24 sekunder for Gjøran søndag, uten at det sier noe annet enn at det skiller lite. Når det er sagt må en både tro og forvente bedre resultater utover i vinter.

Wang Qiuang åpnet helgen med en andreplass i prologen fredag, før det ble litt tyngre i kvartfinalen hvor han røyk ut, men alt i alt en god start. På sprinten fredag stiller vi også med Isabell og Carina blant de sittende kvinnene. Isabell blir nummer 1 og Carina nr 2. Dette var Carina sin debut i konkurranselangrenn utover Ridderuka. I herreklassene stiller Lars, Thomas og Kjetil i sittende klasse. Lars blir nummer 1, Thomas nr 3 og Kjetil nr 4.

På lørdag gikk Astrid inn til en meget sterk andreplass med splitter nye ski fra Aslak og Skiplukkern, så en stor takk til guttene der for strålende service. Andrew Musgrave går et meget sterkt klassisk renn og blir nummer tre. Petter gikk en sterk distanse og ble nummer 25, tross at det er lenge siden forrige økt med diagonalgang, og at fokuset har vært rettet mot Ski Classic sesongen. 

På lørdagens distanserenn må Kjetil melde sykdomsforfall (utfordringer med diabetes og blodsukker). Lars blir igjen nr 1 og Thomas nr 3. Blant kvinnene blir Isabell nr 1 og Carina nr 3. Blant de stående stiller Kjartan og Alexander begge dager. Der de blir nr 2 og 3 både lørdag og søndag.

På søndagen slo Astrid like så godt til med seier, Sophia Laukli viser stor fremgang gjennom å bli nummer fire, Katerina Janatove blir nummer 12, og Silje Øyre Slind gikk inn til en gledelig 16.plass med Patricija Eiduka rett bak på 17.plass. Det er også godt å se Kari Øyre Slind tilbake i konkurranseløypene, med tanke på oppbygging hun har hatt opp mot sesongstart.

Forøvrig fungerer det meste av logistikk godt og det er godt samarbeid mellom Allround internasjonalt og Allround Norge med bl.a. sekundering og testing av ski. Det legges gode planer og effektive rutiner gjennom at støtteapparat bor i samme hytte under hele oppholdet.

Avslutningsvis er det er veldig morsomt og inspirerende å se at TAD utøvere hevde seg i alle deler av laget gjennom hele helgen. Paralaget er godt fornøyd og glad for å være i gang, samt happy med å være en del av et større lag med støtteapparat som fikser og ordner. Alle er godt fornøyde med ski og service i teamet. Langløpslaget er godt fornøyd med god åpning, og treningsplanen til trener Chris Jespersen, virker å ha bært frukter for gjengen. For Astrid bærer det til Ruka og verdenscup for førstkommende helg - vi gratulerer! Resten av langløpslaget møtes i Bad Gastein i starten av desember for starten på ski classics sesongen. For allroundlaget blir neste konkurranse Norgescup Gålå om to uker. Disse konkurransene er spesielt viktig med tanke på uttak verdenscup Trondheim.

Gålå står også for tur for paralaget, der det i forkant er internasjonal klassifisering. Det blir spennende å se om den nasjonale klassifiseringen som våre utøvere har fått, tilsvarer det de får internasjonalt. Både Isabell og Thomas, som er klassifisert i LW12, har utfordringer som tilsvarer at de kanskje bør komme i LW11,5 og slik få en bedre tidsfaktor enn nå. Det samme kan også gjelde Kjetil.

Skrevet av Joachim Aurland, Hans Kristian Stadheim og Viljar Aasen




Previous
Previous

Time to go Beyond

Next
Next

Første langrenns konkurransene sesongen 2023-2024 i Finland