Første langrenns konkurransene sesongen 2023-2024 i Finland

Deler av Team Aker Dæhlie har fra 5-12 november vært på treningssamling i Muonio Finland. Fokuset har vært både å få trent godt, jobbet med teknikk på natursnø. Arbeid med teknikk er noe vi anser som viktig igjennom hele skisesongen, men kanskje spesielt i overgangen mellom rulleski og langrenn. En egen artikkel angående dette med teknikk trening og utfordringene knyttet til dette kan du lese mer om her.

I forbindelse med samlingen gjennomførte dessuten alle utøvere en eller flere konkurranser som markerte starten på sesongen 2023-2024. Konkurransene hadde deltagelse fra flere medaljører i både VM 2023 og OL 2022 fra landslagene til; Italia, Tyskland, Norge, og Finland.

Konkurransene startet med klassisk sprint fredag 10 November. Her kom Gjøran Tefre på en 5 plass og Amalie Ous på en 9 plass. Med andre ord gode prestasjoner av begge to i ett sterke startfelt.

På lørdag stod det 10 km klassisk på programmet og her deltok totalt seks utøvere. Emma Kirkeberg Mørk ble best av kvinnene med en sterk 7 plass, hun ble også beste U23løper på rennet. Kari Øyre Slind imponerte også i sitt første skirenn på omtrent ett år med en 10 plass. Silje Theodorsen hadde en litt tyngre dag i løypene etter mye trening i forkant, å endte tilslutt på en 13 plass. På guttesiden imponerte Thomas Maloney Westgaard med en 8 plass. Iren er en av flere utøvere som i år har kommet inn på allround laget som en del av den internasjonale satsingen. Gode resultat var det også av Daniel Stock (11) og Gjøran Tefre (13) i ett renn der de fleste mannlige norske landslagsutøverne deltok.

På søndag avsluttet konkurransehelgen i Muonio med 10 km fristil. Her viste Sophia Laukli at hun kan bli en å se opp for kommende sesong med en sterk 3 plass. Ikke lang bak kom lag venninne Sile Theodorsen som hadde en bedre dag i løypa en på klassisk rennet og tok 4 plassen. Patricjia Eiduka leverte også en fin 12 plass.

Alt i alt en god start på sesongen for utøverne som var i Muonio før den kommende nasjonale langrenns åpningen på Beitostølen 17-19 november. Her stiller Team Aker Dæhlie med alle fra allround laget, flere ski classics utøvere, samt para utøvere. Både utøvere og støtteapparat gleder oss stort til at skisesongen virkelig skal startet neste helg !

Skrevet av: Hans Kristian Stadheim

Previous
Previous

En kort oppsummering av årets første konkurranser under nasjonal åpning på Beitostølen