Therese Johaug og merkevaren Johaug starter samarbeid med Team Eksjöhus og Team Aker Dæhlie i ny viktig satsing

En av verdens beste skiløpere gjennom tidene tar en sentral rolle i prosjektet som har som ambisjon å skape bedre forutsetninger for kvinner innen langrenn. Med på laget får hun Team Eksjöhus og Team Aker Dæhlie.

– Hjertet mitt ligger i skisporten, og jeg ser frem til muligheten til å bidra med den kunnskapen og erfaringen jeg har opparbeidet meg gjennom mine år i verdenstoppen, sier Therese Johaug.

I april i fjor avsluttet Therese Johaug en imponerende og innholdsrik karriere. I sine tre siste mesterskap – VM i 2019, VM i 2021 og OL i 2022 – vant hun samtlige ni distanseløp. På den internasjonale scenen ble hun verdensmester hele 14 ganger og vant fire OL-gull. I verdenscupen sto hun på pallen 170 ganger, inkludert 100 ganger på øverste trinn.

Nå blir 35-åringen, som er nybakt mor, en sentral bidragsyter i et nytt kvinneprosjekt sammen med Team Eksjöhus og Team Aker Dæhlie. Gjennom foredrag, fellestreninger, og trenerseminar ønsker partene å samarbeide om å nå både topp og bredde slik at flere jenter og kvinner blir i idretten lengre.

– I løypa er vi og Team Aker Dæhlie konkurrenter, men vi, og skisporten generelt, må samarbeide, dele og utvikle kunnskap skal vi lykkes med å legge tilrette for at flere kvinner kan fortsette med idrett på høyt nivå i fremtiden. I dag er det altfor mange unge jenter som slutter for tidlig, sier Marthe Kristoffersen, sportslig leder og trener for Team Eksjöhus

– Vi ønsker å skape flere kvinnelige rollemodeller for de unge jentene, skape større forståelse, gi dem trygghet i idrettsmiljøet og jobbe sammen med eksterne aktører innen forskning og utvikling. At Therese ønsker å være en del av dette prosjektet føles fantastisk. Vi har kjent hverandre i mange år, og det er en fantastisk person og skiløper som kommer inn med bred spisskompetanse.

Johaug og Kristoffersen var lenge på landslag sammen, og var en del av Norges Skiforbunds Team Turbo-satsing.

"Det er flott at Team Turbo gjenforenes igjen! Det blir utrolig gøy å være en del av dette prosjektet og jobbe sammen med Marthe og andre som brenner for kvinnelangrenn. Jeg gleder meg spesielt til å jobbe med unge talenter, sier Johaug.

I tillegg til Johaug og Kristoffersen deltar også Guro Strøm Solli og Kari Vikhagen Gjeitnes fra Team Aker Dæhlie, samt den tidligere svenske VM-medaljøren Maria Rydqvist i prosjektet.

– Jeg har tidligere vært veldig engasjert i likestillingsarbeid innen skisporten, så dette prosjektet føles både viktig og riktig. Jeg gleder meg til å jobbe med Therese, Marthe, Guro, Kari og mange andre for å skape bedre forutsetninger for både unge kvinnelige utøvere og fremtidige kvinnelige ledere i skisporten, sier Rydquist.

Guro Strøm Solli, tidligere langrennsløper på det norske landslaget og annerkjent idrettsforsker med doktorgrad i utholdenhetstrening som underviser i idrettsfysiologi, treningslære og forskningsmetode ved Nord Universitetets idrettsutdanninge i Meråker, sier at prosjektet er viktig for å inspirere flere unge kvinnelige skiløpere til å satse lengre, slik at de får muligheten til å ta ut sitt potensiale. I tillegg vil prosjektet sette fokus på å øke kunnskapen om den kvinnelige utøveren, noe som vil bidra til at flere kvinner ønsker å være i idretten som trenere, fagpersoner og ledere.

Kari Vikhagen Gjeitnes, som også har vært en del av det norske landslaget, og som nå jobber som trener for blant annet Team Aker Dæhlie og Wang Skigymnas legger til at prosjektet vil gi trenere på ulike alderstrinn verdifull kunnskap generelt, men også spesielt knyttet til sportslig utvikling av jenter og kvinner.

Previous
Previous

Første langrenns konkurransene sesongen 2023-2024 i Finland

Next
Next

Team Aker Dæhlie styrker laget